top of page
Το MINI          CLUB είναι ένας  χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά από 20 μηνών έως 10 ετών.

Μουσικοκινητική

Ηλικίες: 10 μηνών-5 ετών

 

Η μουσικοκινητική αγωγή μέσα από το ρυθμό, την κίνηση, το λόγο-έκφραση, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο των οργάνων Orff (κρουστά και άλλα ηχογόνα όργανα), προσφέρει μύηση στον κόσμο της μουσικής. Καλλιεργεί τις μουσικές και κινητικές δεξιότητες του παιδιού, εξασκεί τη μνήμη, την παρατηρητικότητα, τη συγκέντρωση, την ετοιμότητα και τη φαντασία.

  Βελτιώνει την εξέλιξη των νοητικών λειτουργιών του με αποτέλεσμα την πολύπλευρη ανάπτυξη και εξέλιξη όλων των πτυχών της προσωπικότητας του.

  Το μουσικό παιχνίδι όπως φανερώνουν οι δυο λέξεις είναι παιχνίδι στο οποίο υπάρχουν μουσικοί ήχοι ή αποσπάσματα από κλασική μουσική προσαρμοσμένη για παιδιά.

  Ο συνδυασμός παιχνιδιού αρχικά με τον ήχο και σταδιακά και με τον ρυθμό, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να παίξει, να χαρεί, να αυτονομηθεί, να ελέγξει την κίνηση του, να κατακτήσει τον άμεσο και έμμεσο χώρο, να κοινωνικοποιηθεί με τρόπο απλό και φυσικό μαθαίνοντας να αποδέχεται και να σέβεται τ’ άλλα παιδιά.

  Το σημαντικότερο όφελος για το παιδί είναι ότι μέσα από τη μουσικοκινητική αγωγή και τη χαρά του μουσικού παιχνιδιού κατακτά τη γνώση και αναπτύσσει την αισθητική του καλλιέργεια και ευαισθησία.

  Στα τμήματα από 10 μηνών - 3 ετών τα παιδιά που συμμετέχουν στο μάθημα συνοδεύονται από έναν ενήλικα (γονέα ή συγγενή).

Παιχνίδι κηπουρικής

 Ηλικίες: 3-9 ετών

 

Τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί: είναι περίεργα, τους αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και θέλουν να λερώνονται. Και βέβαια η κηπουρική είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποκτήσει το παιδί περιβαλλοντική συνείδηση με βιωματικό τρόπο,

Εξερευνώντας τη λειτουργία της φύσης.

Αν αγαπήσει τον κήπο και τα φυτά από μικρό, θα διατηρηθεί αυτό για όλη τη ζωή του και σίγουρα αυτή η εμπειρία μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές του συνήθειες

Θεατρικό παιχνίδι

Ηλικίες: 3-9 ετών
 

    
  To θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία.

Είναι μέσο ενεργοποίησης, απελευθέρωσης της φαντασίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης των παιδιών.

  Σκοπός στο θεατρικό παιχνίδι δεν είναι πώς το παιδί θα μάθει να κάνει τέλειες μηχανικές κινήσεις ή «μελωδικές» εκφορές του λόγου, ν’ αποστηθίσει κάποιο κείμενο και να το απαγγείλει, αλλά πώς θα εκφράσει καταστάσεις και ρόλους με το δικό του τρόπο, εντελώς αβίαστα και υποκειμενικά. το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει της δραστηριότητες που αποτελούν το μέσο για ν’ αποκτήσει το παιδί επαφή με τους άλλους.

To θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία. είναι μέσο ενεργοποίησης, απελευθέρωσης της φαντασίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης των παιδιών.

  Σκοπός στο θεατρικό παιχνίδι δεν είναι πώς το παιδί θα μάθει να κάνει τέλειες μηχανικές κινήσεις ή «μελωδικές» εκφορές του λόγου, ν’ αποστηθίσει κάποιο κείμενο και να το απαγγείλει, αλλά πώς θα εκφράσει καταστάσεις και ρόλους με το δικό του τρόπο, εντελώς αβίαστα και υποκειμενικά. το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει της δραστηριότητες που αποτελούν το μέσο για ν’ αποκτήσει το παιδί επαφή με τους άλλους

Μαθήματα μαγειρικής

Ηλικίες: 3-9 ετών

 

Σκοπός των μαθημάτων είναι να μάθει το παιδί από μικρό να ξεχωρίζει και να κατηγοριοποιεί τις τροφές, να γνωρίσει τεχνικές μαγειρικής, να μάθει την χρήση κάθε πρώτης ύλης και τον τρόπο που παράγεται και όλο αυτό να είναι μια διασκεδαστική διαδικασία

61508053_2087419078218131_15887203041447

Aρχιτεκτονική

Ηλικίες: 4-9 ετών

 

Η παιδαγωγική προσέγγιση που ακολουθείται είναι η “μάθηση μέσα από την πράξη” (learning by doing), όπου το κάθε παιδί πειραματίζεται με διαφορετικές εναλλακτικές και τις δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες.

Τα παιδιά, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; 

Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που  από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει  στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει  να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους. 

Μπάσκετ

Ηλικίες: 3-10 ετών

 

 

Μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόλυτα ασφαλή και με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ειδικές μπάλες, χαμηλές μπασκέτες), τα παιδιά διδάσκονται το αγαπημένο τους άθλημα καθώς γυμνάζονται και ψυχαγωγούνται.

Μέσα από τα μαθήματα προσφέρετε στα μικρά παιδιά πέρα από την εκγύμναση, μια αθλητική παιδεία που βασίζεται στην ευγένεια, το σεβα­σμό και το "ευ αγωνίζεσθαι".

Τέννις

Ηλικίες: 3-10 ετών

 

Μέσα από κινητικά παιχνίδια και ασκήσεις τα παιδιά γυμνάζονται ενώ παράλληλα μαθαίνουν την τεχνική των χτυπημάτων (forehand, backhand, volley, smash, service) καθώς και την χρησιμοποίησή τους σε αγώνες mini tennis.

Όλος ο εξοπλισμός (ρακέτες, μπάλες, φιλέ) είναι ειδικά προσαρμοσμένος για παιδιά μικρής ηλικίας.

Ποδόσφαιρο

Ηλικίες: 3-10 ετών
 

 

Το mini club προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν τα μικρά παιδιά την τεχνική του ποδοσφαίρου, παρέχοντάς τους συγχρόνως αθλητική και κοι­νωνική παιδεία.

  Μέσω της ευχαρίστησης και της διασκέδασης που προσφέρει στα παιδιά, το ποδόσφαιρο συμβάλει στην ανάπτυξή τους και την πρόοδό τους.

bottom of page