top of page
Το MINI           CLUB είναι ένας  χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά από 2 ετών.

Μουσικοκινητική

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Η μουσικοκινητική αγωγή μέσα από το ρυθμό, την κίνηση, το λόγο-έκφραση, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο των οργάνων Orff (κρουστά και άλλα ηχογόνα όργανα), προσφέρει μύηση στον κόσμο της μουσικής. Καλλιεργεί τις μουσικές και κινητικές δεξιότητες του παιδιού, εξασκεί τη μνήμη, την παρατηρητικότητα, τη συγκέντρωση, την ετοιμότητα και τη φαντασία.

  Βελτιώνει την εξέλιξη των νοητικών λειτουργιών του με αποτέλεσμα την πολύπλευρη ανάπτυξη και εξέλιξη όλων των πτυχών της προσωπικότητας του.

  Το μουσικό παιχνίδι όπως φανερώνουν οι δυο λέξεις είναι παιχνίδι στο οποίο υπάρχουν μουσικοί ήχοι ή αποσπάσματα από κλασική μουσική προσαρμοσμένη για παιδιά.

  Ο συνδυασμός παιχνιδιού αρχικά με τον ήχο και σταδιακά και με τον ρυθμό, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να παίξει, να χαρεί, να αυτονομηθεί, να ελέγξει την κίνηση του, να κατακτήσει τον άμεσο και έμμεσο χώρο, να κοινωνικοποιηθεί με τρόπο απλό και φυσικό μαθαίνοντας να αποδέχεται και να σέβεται τα άλλα παιδιά.

  Το σημαντικότερο όφελος για το παιδί είναι ότι μέσα από τη μουσικοκινητική αγωγή και τη χαρά του μουσικού παιχνιδιού κατακτά τη γνώση και αναπτύσσει την αισθητική του καλλιέργεια και ευαισθησία.

  Στα τμήματα από 3 ετών τα παιδιά που συμμετέχουν στο μάθημα συνοδεύονται από έναν ενήλικα (γονέα ή συγγενή).

Μαθήματα μαγειρικής

Ηλικίες: απο 2 ετών

 

Σκοπός των μαθημάτων είναι να αναπτύξουν τα παιδιά από μικρά δεξιότητες ζωής να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να ξεχωρίζουν και να κατηγοριοποιούν τις τροφές, να γνωρίσουν τεχνικές μαγειρικής, να μάθουν τη χρήση κάθε πρώτης ύλης. Όταν τα παιδιά μαγειρεύουν κάτι το απολαμβάνουν, αισθάνονται ικανοποίηση και περηφάνια.

Είναι μια διασκεδαστική διαδικασία.

Παιχνίδι κηπουρικής

 Ηλικίες: απο3 ετών

 

Στα παιδιά αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και θέλουν να λερώνονται.

Η κηπουρική είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποκτήσει το παιδί περιβαλλοντική συνείδηση με βιωματικό τρόπο, εξερευνώντας τη λειτουργία της φύσης.

Αν αγαπήσει τον κήπο και τα φυτά από μικρό, θα διατηρηθεί αυτό για όλη τη ζωή του και σίγουρα αυτή η εμπειρία μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές του συνήθειες

Τέννις

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Το τένις είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για παιδιά, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη για τη σωματική, ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Μέσα από κινητικά παιχνίδια και ασκήσεις τα παιδιά γυμνάζονται ενώ παράλληλα μαθαίνουν την τεχνική των χτυπημάτων (forehand, backhand, volley, smash, service) καθώς και την χρησιμοποίησή τους σε αγώνες mini tennis.

Όλος ο εξοπλισμός (ρακέτες, μπάλες, φιλέ) είναι ειδικά προσαρμοσμένος για παιδιά μικρής ηλικίας.

Θεατρικό παιχνίδι

Ηλικίες: από 3 ετών
 

Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία.

Είναι μέσο ενεργοποίησης, απελευθέρωσης της φαντασίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης των παιδιών.

  Σκοπός στο θεατρικό παιχνίδι δεν είναι πώς το παιδί θα μάθει να κάνει τέλειες μηχανικές κινήσεις ή «μελωδικές» εκφορές του λόγου, ν’ αποστηθίσει κάποιο κείμενο και να το απαγγείλει, αλλά πώς θα εκφράσει καταστάσεις και ρόλους με το δικό του τρόπο, εντελώς αβίαστα και υποκειμενικά. το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει της δραστηριότητες που αποτελούν το μέσο για ν’ αποκτήσει το παιδί επαφή με τους άλλους.

To θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία. είναι μέσο ενεργοποίησης, απελευθέρωσης της φαντασίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης των παιδιών.

  Σκοπός στο θεατρικό παιχνίδι δεν είναι πώς το παιδί θα μάθει να κάνει τέλειες μηχανικές κινήσεις ή «μελωδικές» εκφορές του λόγου, ν’ αποστηθίσει κάποιο κείμενο και να το απαγγείλει, αλλά πώς θα εκφράσει καταστάσεις και ρόλους με το δικό του τρόπο, εντελώς αβίαστα και υποκειμενικά. το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει της δραστηριότητες που αποτελούν το μέσο για ν’ αποκτήσει το παιδί επαφή με τους άλλους

εικόνα_Viber_2023-10-13_12-23-53-611_edited_edited.jpg

STEAM

(Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics)

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Το STEAM(Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση που ενσωματώνει τις πέντε αυτές επιστήμες και τέχνες με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Το ΣΤΕΑΜ για παιδιά περιλαμβάνει δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την περιέργεια, την επίλυση προβλημάτων, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Δραστηριότητες μαθηματικών: Οι δραστηριότητες μαθηματικών μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν βασικές μαθηματικές έννοιες με διασκεδαστικό τρόπο.

Δραστηριότητες τέχνης: Οι δραστηριότητες τέχνης μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους. 

Εργαστήρια μηχανικής: Τα εργαστήρια μηχανικής μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν πώς να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν πράγματα.

Δραστηριότητες τεχνολογίας: Οι δραστηριότητες τεχνολογίας μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία και τις συσκευές της τεχνολογίας. 

Πειράματα επιστήμης: Τα πειράματα επιστήμης είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για τα παιδιά να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται με καινοτόμο τρόπο και να βρίσκουν λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις.

Κολύμβηση

Ηλικίες: από 2 ετών

Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία τους.

Οφέλη της κολύμβησης για παιδιά:

Ασφάλεια στο νερό: Η εκμάθηση κολύμβησης βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται πιο ασφαλή στο νερό, γεγονός που μπορεί να τους αποτρέψει από κινδύνους όπως το πνιγμό.

Φυσική ανάπτυξη: Η κολύμβηση είναι μια άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα, ενισχύοντας τους μυς, τα οστά και τις αρθρώσεις.

Καρδιαγγειακή υγεία: Η κολύμβηση είναι μια αεροβική άσκηση που βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ψυχική υγεία: Η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της ανησυχίας και να βελτιώσει τη διάθεση.

Δεξιότητες ζωής: Η κολύμβηση είναι μια χρήσιμη δεξιότητα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σε διάφορες καταστάσεις, όπως σε ένα ταξίδι στην παραλία ή σε μια έκτακτη ανάγκη. 

Με τη σωστή προετοιμασία και καθοδήγηση, τα παιδιά μπορούν να μάθουν να κολυμπούν με ασφάλεια και ευχαρίστηση.

Ποδόσφαιρο

Ηλικίες: από 3 ετών

Το mini club προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν τα μικρά παιδιά την τεχνική του ποδοσφαίρου, παρέχοντάς τους συγχρόνως αθλητική και κοι­νωνική παιδεία.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που ενθαρρύνει τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ευγενή άμιλλα. Τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο μαθαίνουν να εργάζονται μαζί για να επιτύχουν έναν κοινό στόχο. Επίσης, μαθαίνουν να σέβονται τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους τους, ακόμα και όταν χάνουν.

Επιπλέον, το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Όταν ένα παιδί επιτυγχάνει σε ένα άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο, αισθάνεται πιο ικανό και πιο σίγουρο για τον εαυτό του.

bottom of page